Jongerencoach en onderwijscoach Haarlem en omgeving

Professionals

 • Training: Contact maken met pubers
 • Lezing: Contact maken als basis van pedagogisch vakmanschap
 • Lezing: De puberijsberg en de warme leraar
 • Workshop: De puberijsberg en de warme leraar
 • Training: De puberijsberg en de warme leraar
 • Train de Trainer: Effectief en Affectief lesgeven aan pubers
 • Training: De Puberijsberg en een warme start.

 • Wat zeggen eerdere deelnemers over de training de Puberijsberg en de warme leraar?

  Reacties van deelnemers:
   

  Laagdrempelig en gezellig, maar zeker ook uitdagend en confronterend. - Brenda Toeset

  Prima cursus en goede bruikbaarheid in de praktijk. - Raymond Dekker

  De cursus geeft inzicht in het denken en doen van (lastige)pubers. Door voorbeelden met elkaar te delen kom je vaak tot een eensluidende oplossing. - Fenneke IJker

  Ik voelde me uitgedaagd om goed naar mezelf te kijken zonder dat het kritisch van aard was. Er was een veilige en open sfeer. Zeer goed. - Eric Huiberts

  Ik vond het erg leerzaam. Ondanks dat ik al zo lang in het onderwijs ben, heb ik veel geleerd. - Tessa de Graaf

  Ingrid was zeer betrokken en deskundig. Wist een open leerhouding in de groep te creëren. Gebruikte veel voorbeelden vanuit haar eigen onderwijspraktijk. Ze weet waar ze over praat en geeft goede opdrachten waar je in de praktijk mee verder kunt. 

  Ze praat met zoveel passie en enthousiasme over haar werk en de inhoud van de cursus! Heel aanstekelijk en een echt voorbeeld! Ingrid zou eigenlijk een module op de lerarenopleiding moeten geven!!! 

  Een zeer bekwame en inspirerende cursusleidster. Ze durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en heeft een prettige stem om naar te luisteren. Deze cursus zou verplicht moeten worden voor alle docenten 

  Zeer duidelijk, helder, wordt goed gebracht. Veel afwisseling in werkvormen en mooi naslagwerk. 

  Deze cursus is een voorbeeld voor hoe andere cursussen zouden kunnen verlopen. Ik ben oprecht 100% tevreden. De praktische koppeling naar de praktijk en de concrete, werkbare voorbeelden die zijn besproken kan ik direct toepassen in mijn lessen. Dankzij deze cursus gaan de lessen die ik geef, voor mijn gevoel, merkbaar beter.

   

  Voor meer informatie bel 06 13 600800
Training

De puberijsberg en de warme leraar

Pubergedrag is vaak slechts het topje van de puberijsberg. Dikwijls laten pubers in hun gedrag iets heel anders zien dan hoe zij zich werkelijk voelen en zijn zij zich lang niet altijd bewust van hun kwaliteiten. Scholen vervullen steeds meer een belangrijke taak bij de begeleiding van jongeren in alle fasen van de puberteit. In deze workshop reikt Ingrid van Essen – docent en auteur van het boek ‘Effectief en Affectief lesgeven aan pubers’ – praktische instrumenten aan waarmee docenten de verborgen talenten, gevoelens en behoeften van hun leerlingen kunnen herkennen om zo écht contact te maken. Wil jij ook verder kijken dan de buitenkant en de pubers helpen het beste uit zichzelf te halen? Meld je dan aan voor deze training.

Bijeenkomst 1: De kracht van de ontmoeting.
Met behulp van 3 verschillende communicatie technieken oefen je om in contact te komen en te blijven met je leerling. In deze bijeenkomst maak je kennis met oplossingsgerichte communicatie, motiverende gespreksvoering en geweldloos communiceren.

Bijeenkomst 2: Gedragsproblemen in de klas: worstelen met weerstand.
In deze bijeenkomst oefen je om te gaan met spanningsvolle situaties met leerlingen, zonder het contact te verliezen. Vragen zoals: Hoe ga ik om met weerstand, boosheid en agressief gedrag? Hoe maak ik van mijn klas een positieve groep? Hoe herken ik weerstandstaal? staan in deze bijeenkomst centraal. Uitgangspunt is: Stop, laat los, rol mee.

Bijeenkomst 3: Verdieping van je pedagogische kwaliteiten.
In deze bijeenkomst staat de persoonlijke ontwikkeling van de docent centraal. Je maakt kennis met een aantal methoden die je kunnen helpen je als persoon en als docent door te ontwikkelen. Je gaat in deze bijeenkomst aan de slag met je eigen kwaliteiten en valkuilen en maakt onder andere een kernkwadrant. Deze geeft je veel inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen!

Bijeenkomst 4: Werk in uitvoering!
In de laatste bijeenkomst gaan we door middel van oefeningen de opgedane inzichten in de praktijk brengen. Met behulp van rollenspellen wordt op een herkenbare wijze ingegaan op de eigen praktijksituaties van de deelnemers.

left_bar

DIRECT AFSPRAAK MAKEN

+31 6 13 60 08 00

 VOLG ONS OP

facebook twitter linkedin