Jongerencoach en onderwijscoach Haarlem en omgeving
left_bar

 

Boek bestellen:
www.lannoocampus.nl

of klik hier: Bol.com

 

Klik hier voor het artikel "Affectief lesgeven" dat verscheen in Balans Magazine nr. 7

(‘overgenomen uit Balans Magazine 7-2014, zie ook www.balansdigitaal.nl’)

left_bar


Effectief en Affectief lesgeven aan pubers

Boek: ‘Effectief en Affectief lesgeven aan pubers’. Verdieping van pedagogische vaardigheden voor docent en mentor (Lannoo Campus, 2014).

Pubergedrag is slechts het topje van de puberijsberg. Onder de waterlijn liggen gevoelens, behoeften, kwaliteiten en talenten. Dit boek leert docenten hoe ze jongeren kunnen helpen die te herkennen en zo wezenlijk contact te maken. Naast heldere theorie en veel voorbeelden en oefeningen biedt het een werkmethode voor de (mentor)lessen.

Scholieren groeien op in een heel andere wereld dan de generaties voor hen. Van docenten vereist dit een ander soort vaardigheden. Effectief en affectief lesgeven aan pubers gaat over de affectieve ofwel de ‘zachte’ kant van het onderwijs en geeft een antwoord op vragen als: Hoe zorg ik ervoor dat de jongere zich gezien en veilig voelt? Hoe kan ik hem inspireren en motiveren? Hoe help ik hem met problemen?

 

Reviews: Huub Nelis, mede-auteur van Puberbrein Binnenstebuiten en Over de TopOntdek en stimuleer de talenten van jongeren over Effectief en affectief lesgeven.DIRECT AFSPRAAK MAKEN

+31 6 13 60 08 00

 VOLG ONS OP

facebook twitter linkedin